İçeriğe geç

Araştırma Makalesi Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Bir makalenin araştırma makalesi olduğunu nasıl anlarız?

Araştırma makalesi nedir? Bir araştırma makalesi orijinal bir araştırma olması gerektiğinden, genellikle yeni ve genellikle sıfırdan oluşturulmuş araştırma makaleleri yazmayı içerir. Bu, araştırma parametrelerine ek olarak araştırmanın değerlendirilmesini, yorumlanmasını ve temel bulgularını içerir.

Orijinal makale araştırma makalesi midir?

Makale Türleri Orijinal Araştırma Makaleleri (Tam Metin), bilimsel çalışmalara, gözlemlere ve deneylere dayanan orijinal bilimsel makalelerdir. Makale, başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyaller ve yöntemler, sonuçlar, tartışma ve referanslardan oluşur.

Araştırma makalesi nereden bulunur?

TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…

Bilimsel araştırma makalesi nedir?

Bilimsel makale, “özgün araştırma bulgularını anlatan yazılı ve yayımlanmış rapordur.” Büyük emek ve çaba sonucu yapılan herhangi bir araştırmanın temel amacı, o çalışmayı yayımlamaktır.

Bir yazının makale olduğunu nasıl anlarız?

Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında bir görüş ve düşünceyi ifade etmek ve bir tezi savunup desteklemek için yazılan yazılara makale denir. Bir makale herhangi bir konu hakkında bilgi sağlamak için yazılabilir. Ayrıca, yeni bir fikir geliştirmek, o fikri desteklemek ve kanıtlamak amacıyla yazılan makalelerdir.

Case report makale midir?

Bilimsel makale türleri. İngilizcede buna vaka raporu veya vaka çalışması da denir. Bu makaleler, diğer bilim insanlarını bazen sıra dışı, ilginç durumlar hakkında bilgilendirmek için yazılmıştır.

Makalenin 4 özelliği nedir?

Makalenin özellikleri Makaleler nesnel verilerin kullanımını içerir. Makale başlığı okuyucunun dikkatini çekmeli ve içeriği kapsamalıdır. Kelime oyunlarından kaçınılır, süslü ifadelerden kaçınılır ve fikirler doğrudan iletilir. Ele alınan konu bilimsel yöntemler kullanılarak değerlendirilir.

Araştırma makalesi kaç sayfa olmalıdır?

Araştırma makalenizin uzunluğu, size verilen belirli göreve bağlı olacaktır. Ancak, çoğu zaman araştırma makaleleri iki ila altı sayfa uzunluğundadır. Araştırma makaleniz için bir sayfa sayısı verilirse, size verilen her sayfa için yaklaşık iki sayfa yazmaya çalışmalısınız.04/26/2021Araştırma makalenizin uzunluğu, size verilen belirli göreve bağlı olacaktır. Ancak, çoğu zaman araştırma makaleleri iki ila altı sayfa uzunluğundadır. Araştırma makaleniz için bir sayfa sayısı verilirse, size verilen her sayfa için yaklaşık iki sayfa yazmaya çalışmalısınız.

Meta analiz araştırma makalesi mi?

Meta-analiz, bir araştırma sentezi olarak, çok sayıda kapsamlı araştırmanın sonuçlarını anlamlı bir biçimde birleştirip yorumlaması nedeniyle önemi her geçen gün artan bir yöntemdir.

Google akademik veri tabanı mı?

Araştırma kişiliğinizi ortaya koymak, bir konu hakkında güvenilir kaynaklara ulaşmak, güvenilir bir kaynak olmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey Google Akademik veri tabanına erişmektir.

Orijinal makale nasıl bulunur?

Araştırma makalelerini bulmak için Google Akademik, Science Direct ve Pubmed (özellikle yaşam bilimleri için), IEEE (elektronik, elektrik mühendisliği, bilgisayar bilimi) ve Agricola for Agriculture gibi akademik arama motorlarını bile kullanabilirsiniz.

Araştırma makalesi tez mi?

Tez ile uzmanlık makalesi arasındaki farka gelince, öncelikle bunların üniversite derslerinde öğrencilerin akademik derece elde etmek ve yeterlilik kazanmak için yazdıkları metinler olduğu söylenebilir. Öte yandan makale genellikle tezden daha uzundur ve bir çalışma hakkında kapsamlı araştırma içerir.

Bir makalenin araştırma makalesi olduğu nasıl anlaşılır?

Yazarın belirli bir konuyu araştırmasını gerektiren herhangi bir makale bir araştırma makalesidir. Büyük çoğunluk; görüşe dayalı ve yazarın bakış açısından yazılmış makalelerin aksine, araştırma makaleleri gerçeklere dayanır.

Araştırma makalesi kaynakçada nasıl gösterilir?

Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)

Kaç çeşit makale vardır?

Makaleler iki kategoriye ayrılır: Edebi makaleler ve bilimsel makaleler.

Araştırma makalesi nedir, derleme makalesi nedir?

Araştırma makaleleri yazar(lar) tarafından yürütülen araştırmanın sonuçlarını sunarken, derleme makaleleri alanda çalışan diğer araştırmacılar tarafından yürütülen çalışmaların sonuçlarını içerir.

Makalede araştırma yöntemi nerede yazar?

Çalışmada kullanılan yöntem giriş bölümünde açıklanmalıdır.

Araştırma makalesi kaynakçada nasıl gösterilir?

Makale referans formu: Yazarın soyadı, Adı. “Makale adı”. Dergi adı. Cilt numarası/sayı numarası (yayın ayı ve yılı): Sayfa aralığı. (Varsa)

Araştırma makalesi kaç sayfa olur?

Makale uzunluğu en az yaklaşık 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa. Makaleler Microsoft Word kullanılarak Times New Roman, tek satır aralığı ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Saçlı Escort