Bezelye buzluğa koymadan önce yıkanır mı?
Yıkanmış ve ayıklanmış bezelyeleri kaynar suya koyun ve 5 dakika pişirin. Pişmiş bezelyeler önceden soğutulmuş suya konularak şoklanır. 1 dakika soğuk suda bekletip suyunu süzerek buz torbalarına koyup dondurucuya kaldırarak saklayabilirsiniz.
Bezelye buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
Kabuklu bezelyelerin rengini korumak için önce 10 dakika kaynar suda haşlayıp sonra buzlu suda soğutuyoruz (süzgeçten geçiriyoruz). Daha sonra suyunu süzdürüp buzdolabı poşetine koyuyoruz. Dondurucuya koyuyoruz.
Hazır bezelye yıkanır mı?
Bezelyeleri konserveden yıkayın, bir süzgeçte süzün ve neredeyse pişmiş patates ve havuçların olduğu tencereye ekleyin. 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Dondurucudan çıkan bezelye nasıl pişirilir?
Bazı dondurulmuş bezelyeler doğrudan torbada pişirilebilir. Torbayı dondurucudan çıkarın, mikrodalgaya koyun ve gereken süre boyunca pişirin. Pişirmeyi bitirdiğinizde, paketin 4-5 dakika soğumaya bırakılması gerekir. Genellikle buharla dolarlar ve torbayı hemen açmaya çalışırsanız yanıklara neden olabilir.
Çiğ bezelye buzluğa nasıl konur?
Bezelyelerdeki temiz çekirdekleri bir kaseye aktarın. Bezelyeleri porsiyonlara bölün, böylece hepsini bir kerede pişirebilir ve bir buzdolabı poşetine koyabilirsiniz. Hava geçirmez şekilde kapatın ve bezelyeleri dondurucuya koyun.
Bezelye kabukları nasıl değerlendirilir?
Aslında bezelye baklaları besin açısından zengindir ve içerdikleri glutamat doğal bir lezzet arttırıcıdır. İsterseniz baklaları kaynatıp suyunu yemeklerinize ekleyebilirsiniz. Eğer sulu bir yemek hazırlıyorsanız, bunları bir iple bağlayıp yemeğe ekleyip daha sonra çıkarabilirsiniz.
Taze bezelye dondurulur mu?
Kabuklu bezelyeleri yıkayın, kaynar su dolu bir tencereye koyun, 1,5 dakika pişirin ve suyunu süzün. Soğuk buzlu su dolu bir kaseye koyun ve 1,5 dakika dinlendirin. Suyunu süzdüğünüz ve kuruttuğunuz bezelyeleri bir koroplast fermuarlı poşete koyun ve havasını alarak kapatın. Dondurucuya koyun.
Derin dondurucuda şoklama nasıl yapılır?
Ürün buzdolabında (+3 C’de) saklanırsa, gıdanın çekirdek sıcaklığı +3 C’ye düşürülür. Bu işleme ŞOK SOĞUTMA denir. Ürün dondurucuda (-18 °C’de) saklanırsa, gıdanın çekirdek sıcaklığı -18 °C’ye getirilerek dondurulur. Bu işleme ŞOK DONDURMA denir.
Bezelye şoklaması nasıl yapılır?
Önce temizlenmiş bezelyeleri yıkıyoruz. Sonra suyu 2-3 dakika kaynatmadan hemen buz dolu soğuk suya koyuyoruz (buz kalıpları mevcut, ben kaseye dondurulmuş bir şişe koyuyorum) ve şokluyoruz. Sonra bir süzgece koyup fazla suyunun süzülmesini bekliyoruz.
Bezelye buzluk kokusu nasıl giderilir?
Dondurucunuzdaki tüm malzemeleri çıkardıktan sonra, su ve biraz elma sirkesi ile silerek hem bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğundan, kendine özgü kokusu dondurucuda kalmaz.
5 kilo bezelyeden ne kadar iç çıkar?
Öncelikle taze bezelyelerimizi kabuklarından ayıralım. 1,5 kg bezelyeden yaklaşık 650 gr çekirdek elde ettim. Soğanı soyup yenilebilir parçalara doğrayalım.
Bezelye kabuğu soyulur mu?
2) Kabuğundan çıkarılır. Bezelye tohumlarını koruyan bir kabuk kısmı vardır. Bu kabuklu tabaka yeşil fasulyeyi andırır. Parmaklarla hafif bir kuvvet uygulandığında kabuk açılır ve tohumlar ortaya çıkar.
Bezelye pişerken neden büzüşür?
Dikkat edin, bezelyeleri kaynar suda veya buzlu suda 2 dakikadan fazla tutmamalısınız. Sıcak suda çok uzun süre kalırsa haki yeşili olur ve bezelye taneleri aniden kaynamaya ve büzülmeye başlar.
Bezelye yemeğinin yanına ne gider?
Bezelye yemeği denince akla ilk gelen sade pilavdır. İsterseniz erişte de yapabilirsiniz. Kemiksiz koyun eti ve baharatlarla hazırlanan düğün çorbası, adından da anlaşılacağı gibi kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.
Bezelye yemeği yaparken bezelye haşlanır mı?
Bezelye için 30-40 dakikalık bir pişirme süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeyi daha sonra pişirmeyi planlıyorsanız pişirme süresini 20 dakikaya düşürmeniz faydalı olacaktır.
Bezelye şoklaması nasıl yapılır?
Önce temizlenmiş bezelyeleri yıkıyoruz. Sonra suyu 2-3 dakika kaynatmadan hemen buz dolu soğuk suya koyuyoruz (buz kalıpları mevcut, ben kaseye dondurulmuş bir şişe koyuyorum) ve şokluyoruz. Sonra bir süzgece koyup fazla suyunun süzülmesini bekliyoruz.
Dondurulmuş bezelye bozulur mu?
Pişmiş bezelyeler dondurucuda veya buzdolabında ne kadar süre saklanmalıdır? Aşamalı depolama için özel olarak hazırlanan bezelyeler dondurucuda veya buzdolabında farklı sürelerde saklanabilir. Örneğin, bezelyeleri dondurucuda ortalama 1 yıl saklamak mümkündür.
Taze bezelye kaç dakikada haşlanır?
Bezelye için 30-40 dakikalık bir pişirme süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeyi daha sonra pişirmeyi planlıyorsanız pişirme süresini 20 dakikaya düşürmeniz faydalı olacaktır.
Bezelye yemeği dolapta kaç günde bozulur?
Hazırlayıp buzdolabında sakladığınız yemeklerin tazeliğini kaybetmeden en fazla 2 gün içerisinde tüketilmesine dikkat etmelisiniz.