İçeriğe geç

Mazeret Sınavı Ne Demek

Mazeret sınavına kimler girebilir?

Öğrencinin sağlık nedeniyle mazereti olması ve bunun doktor raporu ile belgelendirilmesi gerekmektedir. Sınavları aynı gün ve saatte planlanan öğrenciler, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkına sahiptirler.

Üniversite mazeret sınavı nasıl oluyor?

Mazeret sınavı, ilgili Kurul tarafından kabul edilen haklı ve geçerli bir nedenle sınavlara katılmayan öğrenciler için yapılan bir sınavdır. Öğrenci, mazeret tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde destekleyici belgeleri ekleyerek ilgili akademik birime başvuruda bulunarak ilgili akademik birime başvurmalıdır.

Mazeret sınavına nasıl girilir lise?

Belirtilen mazeretlerden herhangi biri nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri ve gerekli belgeleri (tutanak, ölüm belgesi vb.) içeren bir dilekçe ile birimine teslim etmelidir.

Mazeret sınavının mazereti olur mu?

Soru: Bir mazeret mazeret olabilir mi? Cevap: Hayır, olamaz.

Telafi sınavına girmezsem ne olur?

Vize, final veya bütünleme sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir nedenle vize, final veya bütünleme sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz sayılan bir öğrenci, söz konusu derslerin sınavlarında sıfır (0) puan alacaktır.

Raporlu bir öğrenci sınava girmezse ne olur?

Herhangi bir nedenle sınava katılamayan ve mazeretini belgeleyen öğrencinin sınavı, ortak sınav haftasının son gününden itibaren üç iş günü içinde yapılır. Gerektiğinde öğrenci rapor vermesi beklenmeden sınava gönderilir. Ancak öğrenci yönetmeliğe uygun olarak raporunu zamanında vermezse bu sınav geçersiz sayılır.

Telafi sınavı için rapor gerekli mi?

Öğrencilerin sağlık raporu alıp mazeret sınavına katılabilmeleri için, ekteki Sağlık Raporu Formunu doldurup, Sağlık Raporu ile birlikte raporun tamamlandığı tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içinde Bölüm Kayıt İşleri Daire Başkanlığına (Hüsniye ALTINKÜPLÜ) teslim etmeleri gerekmektedir.

Telafi sınavına kimler girebilir üniversite?

Başarısız olunan (FF) ve şartlı başarılı olunan (DD, DC) dersler için bütünleme sınavına kayıt zorunluluğu yoktur.

Mazeret sınavı ne zaman 2024?

Telafi sınavları 6-12 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında yapılacak olup, sınav takvimi daha sonra duyurulacaktır. Sınav yerine geçme talepleri sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde yapılmalıdır.

Üniversite mazeret kaydı nasıl yapılır?

Bu durum nüfus müdürlüğünden alınacak belgelerle ispatlanmalıdır. o Cenaze izni, ölüm günü dahil olmak üzere en fazla 3 (üç) iş günüdür. Belge, mazeret başvurusuyla birlikte Dekanlık Binası (M1 Blok) 4. kattaki Evrak Ofisine teslim edilmelidir.

Rapor olmadan mazeret sınavına girilir mi?

Belge olmadan bütünleme sınavına katılım genellikle mümkün değildir.

Vizenin telafisi olur mu?

A: Vize telafi sınavına katılmak için mazeretinizi ve mazeretinizi belgeleyen belgeleri içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine sunmanız gerekir. Bu başvurular değerlendirilecek ve ardından telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Lise telafi sınavına kimler girer?

(AÇIKLAMADAKİ AÇIKLAMA KAPSAMINDA GEREKLİ OLANLARI YAPIN) Sorumluluk Sınavları 10-11-12. Sınıf ve bekleyen öğrenciler katılır. Sorumluluk sınavında başarılı olmak için sınavda en az 50 puan almak gerekir.

Mazeret dilekçesi elle yazılır mı?

Mümkünse bilgisayara yazılır ve çıktısı alınır. Bu mümkün değilse daktilo edilir. Bu da mümkün değilse siyah veya koyu mavi kalıcı kalem kullanılarak elle okunaklı bir şekilde yazılabilir.

Tek ders sınavının mazereti olur mu?

(2) Staj ve lisans dersleri için bireysel ders sınavı hakkı talep edilemez. (3) Bireysel ders sınavı için mazeret yoktur. Geçici Madde 1 – (1) Bu Yönergenin 15 inci maddesinde yer alan hükümler, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren Üniversiteye kayıtlı tüm öğrencilere uygulanır.

Telafi sınavına kimler girebilir?

Başarısız olunan (FF) ve şartlı başarılı olunan (DD, DC) dersler için bütünleme sınavına kayıt zorunluluğu yoktur.

Mazeret sınavı için rapor kime verilir?

Belgesi tanınan öğrencinin, tamamlayamadığı ara sınavlar için mazeretli sınav hakkı vardır. İzinli olsa bile, dönem sonu, bütünleme ve final sınavları için telafi sınavı hakkı yoktur. Bunlar telafi sınavı olarak alınacaktır.

Sınav için mazeret izni alınır mı?

Memurların izin hakları 657 sayılı Kanun ile düzenlenmiştir. Kanuna göre yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni ve refakat izni gibi izin hakları bulunmaktadır. Sınavlar için özel kabul kuralları yoktur.

Telafi sınavı için rapor gerekli mi?

Öğrencilerin sağlık raporu alıp mazeret sınavına katılabilmeleri için, ekteki Sağlık Raporu Formunu doldurup, Sağlık Raporu ile birlikte raporun tamamlandığı tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içinde Bölüm Kayıt İşleri Daire Başkanlığına (Hüsniye ALTINKÜPLÜ) teslim etmeleri gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Saçlı Escort